Midden in de samenleving

Samenwerking met verschillende Hilvarenbeekse organisaties

Fier! is een festival dat vóór maar ook mét de Hilvarenbeekse bevolking wordt georganiseerd. Samenwerking tussen Fier! en diverse organisaties vinden we erg belangrijk om zo de binding met de samenleving te behouden. Zonder deze verenigingen zou Fier! geen Fier! zijn!

Zo wordt het parkeren wordt verzorgt voor Zwem en Waterpolovereniging De Dokkelaers. Samen met Brouwerij de Roos hebben wij ons speciaal bier D’n Driek gebrouwen. En de lokale zender VLOH radio is de hele dag aanwezig om een live uitzending te verzorgen vanaf Fier!

Zwemvereniging de Dokkelaers

Zwem- en Waterpolovereniging De Dokkelaers is opgericht in 1971 en aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Het is een vereniging met ruim 320 leden met verschillende afdelingen in de zwemsport, namelijk:

De Dokkelaers doet het erg goed in de competities van de verschillende afdelingen, maar staat ook vooral open voor jeugd en volwassenen die zwemmen omdat het leuk en gezond is. Lees hier meer  

Muziek Dans Theater Collectief Hilvarenbeek

Wederom op het Fier! festival: de popbands van Muziek Dans Theater Collectief Hilvarenbeek. Sinds dit schooljaar zijn ze van start gegaan met een geheel nieuwe opleiding in het aanbod van het MDTC: de popopleiding.  Tijdens Fier! zullen zowel de beginnende als gevorderde popband zich aan u presenteren! Lees hier meer

Elastiek

De eerste editie van Elastiek Muziek vond plaats in 1985, toen de derde verjaardag van orkest Tammezuur uitbundig gevierd werd op het Vrijthof van Hilvarenbeek. In de jaren daarna groeide het Elastiek Muziek uit van dorpsfeestje tot een van de toonaangevende festivals van Nederland. Met 88 optredens op 6 podia en 80.000 bezoekers vestigde Elastiek haar naam in de festivalwereld.  Op tweede Pinksterdag 2007 werd met een daverend slotakkoord een punt gezet achter 23 fantastische festivaljaren. Na nog een afkickeditie met Pinksteren en de Tuin der Lusten in september 2008, werd in 2009 het boek ‘’T was af’ gepubliceerd. Een eerbetoon aan 25 jaar Elastiek en alle vrijwilligers die zich er met hart en ziel voor hebben ingezet.

In 2010 volgde een bezinningsjaar waarin antwoord wordt gezicht op de vraag: hoe ziet de toekomst van Elastiek eruit? Het jaar daarop wordt het antwoord gepresenteerd: een gloednieuw muziekfestival staat in de steigers met als motto ‘Elastiek Raakt!’. Kleiner dan het vroegere festival, maar met behoud van de ongedwongen en gezellige sfeer. Kortom, terug naar de kern van feestelijke muziek en ouderwetse, dorpse gezelligheid. Lees hier meer

Zomergebloas

Tijdens het Pinksterweekend wordt er een mooi festival georganiseerd op de Vrijthof in Hilvarenbeek. Een festival waar de blaasinstrumenten een prominente rol spelen. Gedurende twee hele dagen wordt de Vrijthof omgetoverd tot een gezellig groot festival!
Lees hier meer

Scouting Hilvarenbeek

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Bij Scouting Hilvarenbeek komen de leden elke week bij elkaar met leefijdgenoten. Een speltak is een groep leeftijdgenoten waarbij het spelaanbod gericht is op die leeftijd.
Lees hier meer

Volg ons
Nieuws
De stemperiode voor Rabo ClubSupport 2021 is van start!
De stemperiode voor Rabo ClubSupport 2021 is van start!