Heartsafe Hilvarenbeek

De Stichting Hilvarenbeek / Diessen Heartsafe stelt zich ten doel om slachtoffers van een hartstilstand, binnen de grenzen van de gemeente Hilvarenbeek, zo snel mogelijk te reanimeren. Fier! ondersteunt deze Stichting door hen een plek te geven op Fier! om zo hun bijzondere verhaal te kunnen vertellen.

Stichting Heartsafe heeft en netwerk van ruim 400 geschoolde vrijwilligers, die kunnen reanimeren en met een AED apparaat werken. 

Daarnaast heeft de stichting 26 AED's in beheer, waarvan 19 in eigendom. Een AED is een apparaat dat het hart bij ritmestoornissen een elektrische schok toedient, waardoor het hart zijn eigen ritme weer op kan pakken. 

Heartsafe betekent dat de stichting zorgt voor een dekkend netwerk van AED's, die op bereikbare plaatsen hangen en zijn aangemeld bij het Hartslag Nu systeem. 

Maar nog belangrijker zijn de ruim 400 geschoolde vrijwilligers die per sms of via de HartslagNu App worden ingeschakeld, als er ergens in een van de 6 kernen van de gemeente Hilvarenbeek iemand een hart/circulatiestilstand krijgt. 

Daarom besteedt de stichting ruime aandacht aan werving, (bij-)scholing (via derden) en nazorg aan de individuele vrijwilliger. Voor vrijwilligers heeft een reanimatie een enorme impact. Daarom biedt de stichting nazorg in de vorm van gesprekken met de betrokken vrijwilligers zodat ze hun emoties en vragen kwijt kunnen.

Voor meer informatie kijk je op www.heart-safe.nl

Volg ons
Nieuws
De stemperiode voor Rabo ClubSupport 2021 is van start!
De stemperiode voor Rabo ClubSupport 2021 is van start!