FIER!kids programma

Voor de kids

In de moestuin

Op een leuke en speelse manier maak je kennis met de moestuin. Waar komen groentes vandaan denk je? De tuinman van Sophia’s Tuin antwoord: “Door ze natuurlijk zelf te zaaien en te planten.” Je gaat dus lekker zelf aan de slag in de moestuin en je krijgt ook een leuk aandenken mee naar huis.

Met de boswachter mee

Altijd al op pad willen gaan met de boswachter. Dit is je kans! Ga samen met onze boswachter op avontuur en ontdek, ruik, proef en hoor de natuur.

Kikker. Hoera! Het is lente

Hoera! Het is lente. En dat vieren we samen met Kikker en de Bibliotheek. Je luistert naar een verhaal van Kikker, je gaat samen knutselen en viert samen met de andere deelnemers dat het lente is!

Heel FIER!kids bak

Ruik je die geur al van versgebakken brood. Jammie! NE je gaat lekker zelf aan de slag. Je leert van de Echte Bakker brood bakken op een heus kampvuur. Ontdek jouw bakkunsten en doe mee met ‘Heel FIER!kids bakt’.

Vlechten voor vaders en dochters

Na deze workshop van de kapsters van Kapsalon Haarhuys heeft jouw papa geen smoesjes meer dat hij jouw haar niet kan vlechten. Sleur je papa dus mee en ga met een hippe vlecht naar huis.

Timmeren voor moeders en zoons

Jongens opgelet: altijd al eens met je moeder een kunstwerk willen timmeren. Dit is je kans. Daag je moeder uit om samen met jou aan de slag te gaan. Hout, spijkers en hamers… en timmer er maar op los!

Handlettering

Ben jij een echte crea-bea? Dan is deze activiteit echt iets voor jou. Samen met Esther ga jij jouw tekenkunsten ontdekken. Je gaat zelf aan de slag en natuurlijk met een mooi kunstwerk naar huis.

Theater

Theater… Is dat alleen in een grote zaal met een hoog podium en rode gordijnen? Nee hoor! Ook op de boerderij, tussen de hooibalen en de koeien, kun je theater maken. Theaterdocente Anke Spieringhs laat je zien hoe dat moet tijdens haar theaterworkshop. Podiumervaring is niet nodig, want Anke laat iedereen theater maken!

Slagwerk

Wat hoor ik daar? Het geronk van een tractor? Of is het… het geroffel van een trom! Doe je mee? De slagwerkers van de slagwerkgroep van KHC van 1839 leren je hoe je zelf swingende sambamuziek kunt maken. Ritmes tikken, klappen, schudden… als een echte muzikant!

Graffiti (10+)

Je gaat als een echte kunstenaar graffiti spuiten. Van een graffiti-artiest (R-newt) leer je stap voor stap om samen met de andere deelnemers een vet kunstwerk te maken. Er zijn twee megagrote houten panelen. Het kunstwerk krijgt uiteindelijk een mooi plekje in Hilvarenbeek.

Silent Disco (10+)

Midden in de moestuin ga je helemaal los op de muziek van DJ NP. Dat gaat op een bijzondere manier: met koptelefoons op. Dus de andere festivalgangers horen niet wat jullie horen. Cool, toch! 

Vloggen (10+)

Tijdens deze activiteit leer je om te vloggen met jouw eigen smartphone. Je begint met een mini-workshop van R-Newt. En daarna ga je zelf het festivalterrein op om een cool filmpje te maken. De mooiste filmpjes worden natuurlijk gebruikt voor een gave aftermovie van FIER!